50. DIRE DAWA

Addis Ababa ile birlikte ülkedeki iki özerk şehirden biridir. Nüfusu 450.000 olup, günlük yaşam sakindir. Deniz seviyesinden 1.600 metre yüksektedir. Hava sıcaklığı Addis Ababa’ya göre ortalama 5-10 derece daha yukarıda seyreder.
Dire Dawa, eski dönemlerde Adal krallığının önemli bir şehriydi.  Addis Ababa – Cibuti demir yolu Dire Dawa’dan geçer. Demiryolu hattının başlamasıyla, 1909'da Fransız misyonerler Dire Dawa'ya yerleşmiş. Gar binası ve önünde eski dönemden kalma lokomotif kentin sembolüdür.

Dire Dawa’da gezilecek pek fazla bir yer yoktur. Kültürel tur için “Lege Oda Mağarası” ve duvar resimleri görülebilir.
Dire Dawa’da taksilerin büyük bölümü eski model 404 Peugeot’dur. Yolcu ulaşımının olmazsa olmazı Bajaj’lar ise neredeyse insan sayısından fazladır desem yeridir. 

Dire Dawa havaalanında terminal binası içinde bol miktarda maymun vardır. Şayet elinizde bir şey yiyor ve küçük bir parçasını yanınıza gelen bir maymuna verirseniz, 2 saniye içerisinde çevrenize 15-20 maymun gelir.

Ülkenin 2.büyük şehri olmasına rağmen, Dire Dawa'da Addis'teki standartları bulmanız mümkün değil. Dire Dawa’da bir bakkal dükkanı…

Bu blogdaki popüler yayınlar

14. İTALYAN İŞGALİ (1936 - 1941)

53. KOMİK VE İLGİNÇ ANILAR

59. ETİYOPYA'DA GEZİLECEK YERLER