26.SAĞLIK


2000 yılı resmi verilerine göre her 4.900 kişi için bir hastane yatağı, her 48.000 nüfus için bir hekim olduğu biliniyor. Yıllar içinde bu sayı pozitif yönde düzelmekte, ancak yine de standartların çok gerisinde. 2003 sonu itibariyle Birleşmiş Milletler, yetişkinlerin % 4,4'ünün (HIV / AIDS) olduğunu açıklamıştır. İncelemenin ülke genelinde yapılmamış olması nedeniyle gerçek sayının % 7–18 arası olduğu tahmin ediliyor. Sağlık Bakanlığı genç erişkin ölümlerinin üçte birinin AIDS'le ilgili olduğu kabul ediliyor. AIDS önleme programı için eczane ve marketler sembolik fiyatlarla condom satışları yapmakta.


ABD Nüfus Referans Bürosu'na göre, 2003 yılında 1.000 nüfus başına doğum sayısı 41, ölüm sayısı 18'dir. Doğan her 1.000 canlı bebeğin 104 ü bir ay içerisinde ölmektedir. Sıtma, tüberküloz, paraziter ve gastroenterit enfeksiyonlar, cüzzam, zührevi hastalıklar, tifüs, tifo, trahom ve çocukluk hastalıkları da mücadele edilmesi gereken diğer önemli hastalıklar olarak görülmektedir. 

Addis Ababa’da Rus ve Kore hastaneleri de hizmet vermektedir. Bir sağlık problemi yaşarsanız önceliğiniz bu hastaneler olmalıdır. Ayrıca şehir merkezinde özel hastaneler de vardır ama standardı düşüktür.

Afrika ülkelerine seyahat edecekseniz, 10 yıl geçerli olan “sarıhumma”, sıtma ve hepatit aşılarını yaptırmanız istenilebilir. Aşı yapıldığına dair belgeler ülke girişinde sizden talep edilebilir. Bunlar Etiyopya’ya girişte istenilmez, zorunlu değildir ancak yaptırmanızda çok fayda vardır. Seyahat boyunca yemek yenilen yerler konusunda titiz olmak ve ellere sürekli jel sürmek tavsiye edilir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

14. İTALYAN İŞGALİ (1936 - 1941)

53. KOMİK VE İLGİNÇ ANILAR

59. ETİYOPYA'DA GEZİLECEK YERLER