22.ETİYOPYA MUTFAĞI


Etiyopya mutfağında baharatların çok önemli bir yeri vardır. Berbere, Kibbeh, Mitmita, en çok tercih edilen baharatlardır. Yerel yemeklerden en popüler olanları;

Wat:
Kırmızı et veya tavuk etinden olmak üzere iki çeşit yapılır. Kıyılmış soğan ve bol miktarda baharat içerir. Bir nevi güveçe benzer. İçine yöresine göre bezelye, mercimek, patates, havuç eklenir.

            















Tibs: 
Sebze ve etler birlikte sote edilerek hazırlanır. Bir nevi saç kavurma gibidir. Tibs, çeşitli şekillerde (sıcak, ılık, sebzeli, sebzesiz, iri etli veya ufak etli) servis edilir. 
          












Kinche (Qinch'e):      
Buğday, yulaf, arpa veya bunların karışımından yapılır. Süt veya suda kaynatılır. Tadı baharatlı bir tereyağı olan nit'ir qibe'den gelir. 
















Milli ekmek - İnjera:
Krep kıvamında Teff unundan yapılmış “İnjera”nın sindirim sistemine çok faydalı bir ekmek olduğu söylenir. Uzun süreli yurt dışına çıkan Etiyopyalılar, yanlarında bunu yapacakları ocaklarını da beraberlerinde götürür. Fırınlarda Türk ağız tadına uygun ekmek de yapılmakta.







































Bu blogdaki popüler yayınlar

14. İTALYAN İŞGALİ (1936 - 1941)

53. KOMİK VE İLGİNÇ ANILAR

59. ETİYOPYA'DA GEZİLECEK YERLER