23.KAHVE SEREMONİSİ



Sert içimli Etiyopya kahvesi geleneksel bir törenle misafire ikram edilir. Her evde kahve seremoni takımı mutlaka bulunur. Yere serilen bir örtü üzerine, seremoni takımları yerleştirilir. Önce çiğ kahve odun veya odun kömürü ateşinde kavrulur. Kavrulan kahve “zenezena” denilen havanda dövülür. Bu işlem devam ederken ateşinin üzerinde kilden yapılmış bir testi içinde su kaynatılır. Havanda dövülmüş kahve, kaynamış su ile karıştırılıp “cini” denilen küçük fincanlarla servis yapılır. Birer fincan içildikten sonra isteğe göre 2.ve 3.fincanlar doldurulur. Kahve seremonisi yaklaşık 30 – 40 dakika sürer.


İkram edilen ilk porsiyon “Abol”, ikinci porsiyon “Tona” veya “huletega”, üçüncü porsiyon “Bereka” veya “sosetega” olarak adlandırılır. Muhasebeci kızımız, kendi evinden ofisimize getirdiği takımlarla bize bu seremoniyi yapmıştı. Hilton oteli lobisinde günün her saatinde bu seremoniyi görebilirsiniz. 

Bu blogdaki popüler yayınlar

14. İTALYAN İŞGALİ (1936 - 1941)

53. KOMİK VE İLGİNÇ ANILAR

59. ETİYOPYA'DA GEZİLECEK YERLER